Deltag i kurset

Hvad er det?

Værdifuld Hverdag er et kursus for helt almindelige forældre, som ønsker at leve og opdrage ud fra egne værdier og forholde sig mindre til, hvad meningsdannere, politikere, andre forældre og Google siger. 

Gennem undervisning, øvelser og samtale går kursusdeltageren på opdagelse i sine personlige værdier, hvilke værdier der skal fylde i familien, og hvordan man kan give værdierne videre til næste generation. Deltag i kurset, hvor du lærer egne værdier at kende og sætter fokus på dem i hverdagen.

Hvad får jeg ud af det?

Når man bliver bevidst om sine værdier og arbejder med at leve dem ud i hverdagen, vil mange opdage, at det fx bliver lettere at prioritere. Når vi ved, hvad der er det vigtigste for os, kan vi bedre sige nej til det, der er mindre vigtigt.

Desuden får mange en oplevelse af meningsfuldhed, når man handler i overensstemmelse med sine værdier, og oplevelsen af mening er knyttet til følelsen af lykke. I familielivet kan et fælles værdigrundlag give et sprog for opdragelsen i det daglige, samt hjælpe børn og teenagere til at forstå begrundelserne bagved forældres ja og nej.

Se, hvad andre har fået ud af at deltage på kurset:

“Det har givet mig en frihed i måden jeg opdrager på, at det ikke skal være på en bestemt måde, men med et bestemt udgangspunkt – nemlig det, som er vigtigst for mig og min mand.” 

“Det var en god stund at have med min partner, og vi har fået snakket om nogle af de ting, der betyder mest for os.”

“Det har styrket mig i min rolle som forælder. Det er mig der er eksperten i mine børn, og det er godt. Jeg har fået værktøjer og redskaber til at bruge min energi bedre, så jeg har en større følelse af at lykkes som mor.”

“Jeg forsøger at blive mere opmærksom på mine egne værdier og ønsker for mine børn. Tidligere lyttede jeg til andres råd og måde at gøre tingene på.”

“Jeg ved, hvad jeg skal øve mig på, og jeg er mere sikker på, at det jeg gør, er det jeg vil.”

Hvem underviser på kurset?

Undervisningen på kurset varetages af kompetente folk med hver deres ekspertise.  Men undervisningen er kun en lille del af det samlede indhold på kurset – hvert modul består af ca. 1/3 undervisning og 2/3 procestid, hvor du selv får mulighed for at omsætte den viden, du har fået i undervisningen, til lige præcis dit unikke familieliv.

Procestiden består dels af individuel refleksion over spørgsmål, og dels af øvelser og samtale med en makker (hvis I deltager som par, vil din makker være din partner) og med en lille gruppe af andre forældre, hvor I kan inspirere og hjælpe hinanden.

Kurset består af et grundkursus på tre moduler á to timer. Derudover er der temamoduler á to timer, som kursusudbyderen selv kan vælge, om de vil tilbyde eller ej.

Grundkursets tre sammenhængende moduler fokuserer på værdiafklaringen, mens temamodulerne udfolder relevante emner, hvor deltagerne ser på emnet gennem egne værdibriller. Deltag i kurset med din partner, en veninde eller en anden forælder, som ønsker at lære sine værdier er kende.

Læs mere om kursets moduler, underviserne og indhold:

Hvad koster det?

Det er den enkelte kursusudbyder, der selv fastsætter deltagerprisen. Derfor kan prisen variere, og der vil også være forskel på, hvilke rammer om kurset, der tilbydes; om der fx er spisning eller evt. overnatning med.

Deltag i kurset

Find de mest stillede spørgsmål her

Læs mere om at afholde kurset her

Hvor kan jeg deltage?

Kurset sælges til foreninger, skoler, kirker, institutioner m.v., som udbyder kurset lokalt. Deltag i kurset enten fysisk eller online.

Vi har en samlet oversigt over kommende kurser her, så du kan finde et kursus nær dig. Vi opdaterer løbende oversigten med kurser. Er der noget, du er i tvivl om, kan du altid skrive til info@vaerdifuldhverdag.dk

Shopping Cart